Skip to content

MENU GŁÓWNE

specjalności lokalu

Kuchnia toskańska to prawdziwa fantazja smaków! Ta jedna z najstarszych kuchni regionalnych Włoch to m.in. domowej roboty makarony, klasyczna włoska pizza z delikatnym rantem, steki, dziczyzna oraz inne mięsa, to istna uczta dla podniebienia! Ich wyjątkowy, autentyczny smak tkwi we włoskich produktach, jakich używamy. Prawdziwa włoska mąka, sos pomidorowy, sery, wędliny oraz wysokiej jakości oliwa extra virgin importowana bezpośrednio od toskańskiego plantatora– to podstawowe składniki dań, które wychodzą z naszej kuchni. Ponadto goście restauracji mogą liczyć na smaczne śniadania – serwowane na słodko i słono oraz aromatyczną kawę, która powstaje w lokalnej palarni.

MENU ŚNIADAŃ

JESIENNE SMAKI

Sapori d’Autunno

  • Crema di zucca 250ml
    33
    dynia, marchew, ziemniak, cebula, pestki dyni, grzanka
  • Pizza al tartufo
    55
    spód truflowo-śmietanowy, mozzarella, kiełbasa Salsiccia Veneta, cebulka karmelizowana, zapieczony świeży tymianek, rukola
  • Dessert di frutta e gelato 220g
    33
    karmelizowane gruszki i śliwki w Jack Fire, podawane z kruszonką z migdałami i gałką lodów
Gorące napoje
  • Grzane wino 240ml
    29
    wytrawne czerwone wino, autorski syrop korzenny, miód
  • Grzany Aperol 300ml
    35
    Aperol, wytrawne białe wino, herbata rooibos, sok grejpfrutowy, sok jabłkowy, miód, goździki
  • Herbata zimowa 450ml
    25
    herbata czarna, autorski syrop korzenny, miód, owoce i przyprawy korzenne
*Nasz autorski syrop korzenny jest kompozycją świeżej dyni, wiśni, pomarańczy, goździków, imbiru, cynamonu i miodu.

MENU

bambini
Makarony
  • Al pomodoro 120g / 120g
    25
    makaron spaghetti, do wyboru polpa pomidorowa/sos Bolognese
Pizza średnicy ok 23cm
  • Margherita 120g
    25
    polpa pomidorowa, mozzarella (+ bazylia 0zł)
  • Cotto
    27
    polpa pomidorowa, mozzarella, szynka Cotto (+ bazylia 0zł)
Dania główne
  • Filetto
    28
    polędwiczki z kurczaka w panierce, frytki
  • Burger Bambini
    35
    burger wołowy 80g, bułka z naszego pieca, mozzarella, ketchup, frytki

ZAREZERWUJ STOLIK

Aby zarezerwować stolik zadzwoń pod numer 798 017 284
Stolik będzie czekał na Ciebie 15 minut. Po tym czasie nie gwarantujemy ważności rezerwacji. Jeśli Twoje plany uległy zmianie, poinformuj nas o tym. Rezerwacja powyżej 6 osób w dni: piątek, sobota, niedziela, wymaga wpłacenia zadatku w wysokości 50 zł od osoby. Zadatek zostanie odliczony od rachunku i nie podlega zwrotowi. Zadatek należy wpłacić w lokalu min. 1 dzień przed planowaną rezerwacją.