Kuchnia toskańska to prawdziwa fantazja smaków! Ta jedna z najstarszych kuchni regionalnych Włoch to m.in. domowej roboty makarony, klasyczna włoska pizza z delikatnym rantem, steki, dziczyzna oraz inne mięsa, to istna uczta dla podniebienia! Ich wyjątkowy, autentyczny smak tkwi we włoskich produktach, jakich używamy. Prawdziwa włoska mąka, sos pomidorowy, sery, wędliny oraz wysokiej jakości oliwa extra virgin importowana bezpośrednio od toskańskiego plantatora– to podstawowe składniki dań, które wychodzą z naszej kuchni. Ponadto goście restauracji mogą liczyć na smaczne śniadania – serwowane na słodko i słono oraz aromatyczną kawę, która powstaje w lokalnej palarni.
Przystawki
Zupy
Makarony
Dania główne
Sałatki
Pizza
Desery
Napoje
Przystawki
Carpaccio di manzo 230g
55
100g polędwica wołowa, rukola, parmezan, toskańska oliwa,
sos balsamiczny, pieczywo z naszego pieca
Tartare di manzo 350g
55
150g siekana polędwica wołowa, majonez sezamowy z czosnkiem niedźwiedzim, kapar, cebula, chips z parmezanu i z kapara, pieczarka marynowana, pieczywo
Quattro stagioni di bruschette 400g
39
cztery grzanki bruschetta: pomidory, czerwone pesto z mascarpone,
wątróbka, gorgonzola i parmezan
Gamberetti con mela e guanciale 230g
53
8 krewetek w sosie czosnkowym z pietruszką, guanciale, jabłko, wino białe, pieczywo z naszego pieca
Gamberetti con salsiccia e peperoncino 260g
53
8 krewetek w sosie na bazie białego wina i masła z dodatkiem pietruszki, czosnku i peperoncino, salsiccia, papryczka chill, skórka z cytryny, mięta
Tagliere di salumi e formaggi 2os / 300g
43
kompozycja włoskich serów i wędlin
Guazetto di cozze e vongole 400g
53
małże w sosie czosnkowym z pietruszką na białym winie, pieczywo z naszego pieca
Vitello Tonnato 270g
47
cielęcina marynowana w winie, sos z tuńczyka, kapary, burak czerwony, borowik z cebulką, rukola, parmezan, toskańska oliwa, pieczywo Ciao Pane
200g burger wołowy, bułka z sezamem z naszego pieca, blanszowany szpinak z czosnkiem, piklowana cebula, pomidor, sos mayo-demi glace, sos gorgonzolowo-orzechowy, frytki, chutney z boczku
Anatra di cavolo rosso 380g
72
pierś z kaczki marynowana w ziołach, puree z czerwonej kapusty i buraka, sos cytrusowy, sos żurawinowy, granat, świeży tymianek
Pollo alla fiorentina 400g
65
udo z kurczaka w sosie śmietanowym, szpinak, suszone pomidory, szparagi, puree z selera i pietruszki, sos cebulowy, peperoncino, groszek czepny
Salmone con risotto al porro 350g
73
filet z łososia, risotto z porem i białym winem, mus z koperku, puree z czerwonej kapusty, sos cytrusowy, cytryna, świeże zioła
Polpo alla griglia 400g
88
grillowana ośmiornica, salsa pomidorowo-paprykowa, sos winno-maślany z pietruszką i czosnkiem, ziemniaczki opiekane
Filetto di manzo al lardo
99
200g grillowana polędwica wołowa z włoską słoniną wieprzową
Filetto di manzo
94
200g grillowana polędwica wołowa
Entrecote di manzo
99
300g grillowany antrykot wołowy
Dodatki do steków
do wyboru
borowiki z patelni 100g – 19
puree z pietruszki i selera 180g – 14
ziemniaki w mundurkach 220g – 14
warzywa grillowane 150g – 15
mix sałat 150g – 14
frytki 150g – 14
Dwa sosy do wyboru w cenie steka
w cenie steków
pieprzowy, grzybowy, demi glace (dodatkowy sos + 8zł)
Sałatki
Insalata di prosciutto e pera 320g
46
mix sałat z rukolą, szynka parmeńska,
gruszka, ser blue, orzech włoski, vinegret,
pieczywo Ciao Pane
burger wołowy 80g, bułka z naszego pieca, mozzarella, ketchup, frytki
ZAREZERWUJ STOLIK
Aby zarezerwować stolik zadzwoń pod numer 798 017 284
Stolik będzie czekał na Ciebie 15 minut. Po tym czasie nie gwarantujemy ważności rezerwacji. Jeśli Twoje plany uległy zmianie, poinformuj nas o tym. Rezerwacja powyżej 6 osób w dni: piątek, sobota, niedziela, wymaga wpłacenia zadatku w wysokości 50 zł od osoby. Zadatek zostanie odliczony od rachunku i nie podlega zwrotowi. Zadatek należy wpłacić w lokalu min. 1 dzień przed planowaną rezerwacją.